Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/drmladen/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Dentalni Implantanti – dentalmm

Bužanova 8a, Zagreb

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Dentalni Implantanti

Dentalni implantanti

Zubni implantati su umjetni nadomjesci koji se ugrađuju u čeljusnu kost, kako bi zamijenili korijene zuba koji nedostaju. Implantat u obliku vijka ugrađuje se u čeljusnu kost na mjestu gdje nedostaje zub, a na njega se postavlja implantatska suprastruktura, na koju se zatim postavlja protetski rad. Zubni implantat je izrađen od biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti jer ga organizam ne prepoznaje kao strano tijelo.

Rezultati kojima se može vjerovati

Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, zubni implantati najbolje su rješenje.

Kada se koriste zubni implantati?

Implantati se ne koriste samo kod gubitka jednog zuba, nego i u kombinaciji s drugim zubima kako bi podupirali fiksne ili mobilne protetske radove. Osim toga, ugradnja zubnog implantata znatno je bolje rješenje kada nedostaje samo jedan zub, za razliku od sanacije nedostatka mostom. Iz jednostavnog razloga – nije potrebno brusiti susjedne zdrave zube koji bi bili nosači mosta.

imp_dental_mm

Kome su namijenjeni?

Ukoliko imate poteškoće pri jedenju ili ne govorite razgovjetno radi nedostatka zuba ili patite radi neudobnih proteza koje Vas žuljaju, dentalni implantati su rješenje za Vas. Potencijalna zapreka može biti količina preostale kosti, odnosno visina i širina koštanog grebena. U tom slučaju je potreban dodatni zahvat augmentacije (povećanja) kosti kako bi se mogla izvesti ugradnja implantata u čeljust.

Metode ugradnje zubnih implantata

Klasična metoda ugradnje zubnih implantata odvija se u 2 do 3 faze. Prvo se izvadi zub, zatim se ugrađuje implantat i završno se izrađuje keramička kruna. Ovim načinom ostavlja se puno vremena za zacjeljivanje između faza. Dok se ne postave trajne keramičke krunice (metal-keramičke ili bezmetalne krunice) klijent nosi privremene krunice.

Ubrzana ugradnja implantata je kada se faze 2 i 3 odrađuju u nekoliko dana, ali postoje određeni preduvjeti koje treba provjeriti prije zahvata.

Neka Vaš osmijeh iz snova postane realnost!!!

Nazovite nas i rezervirajte Vaš pregled