Bužanova 8a, Zagreb

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Ortodoncija

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog zagriza i pomakom zuba u pravilan položaj.

Ortodoncija kod odraslih

Kod gubitka pojedinog zuba ortodontska terapija ponekad prethodi postavljanju implantata. U slučajevima kada je prošlo dugo vremena od gubitka zuba, susjedni zubi se pomiču i naginju u slobodni prostor te često nema dovoljno mjesta za postavljanje dentalnog implantata kojim bi se nadomjestio izgubljeni zub. Tada je potrebno provesti najprije ortodontsku terapiju kojom će se ispraviti nagnuti zubi i vratiti ih u idealan uspravni položaj i time napraviti dovoljno mjesta za implantat i izradu krunice.

Fiksni

Fiksni aparat ponaprije služi za ispravljanje nepravilnog položaja zubi. Može biti sa metalnim ili keramičkim bravicama.

Mobilni

Mobilni ortodonski aparat uglavnom nose djeca koja su još u rastu i razvoju. Mobilnim ortodonskim aparatom ispravlja se odnos čeljusti.

Kome su namijenjeni?

Uspjeh ortodontske terapije izrazito je ovisan o suradnji pacijenta, a nedostatna suradnja rezultira produženim trajanjem terapije, izostankom rezultata. Ortodont će napraviti plan koji se temelji na individualnim problemima pacijenta. Tijekom ortodontske terapije potrebne su redovite kontrole općeg stomatologa svakih 6 mjeseci.

Nikad nije prekasno za ispravljanje razmaknutih zubi ili praznine nastale vađenjem zubi

Nazovite nas i rezervirajte Vaš pregled