Bužanova 8a, Zagreb

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Paradontologija

Gingivitis

Terapija je kombinacija oralne higijene koju samostalno provodi osoba pravilnim četkanjem, primjenom antiseptičkih tekućina, zubnog konca i interdentalnih četkica čime se uklanja meki dio zubnih naslaga – plak. I kombinacija je profesionalnog čišćenja kako bi se odstranile tvrde naslage (kamenac) koje nije moguće ukloniti četkanjem. Za profesionalno čišćenje koriste se različiti ručni i strojni instrumenti kojima se razbija tvrda struktura zubnog kamenca i omogućava njegovo temeljito uklanjanje.

Parodontitis

Kod liječenja parodontitisa potrebno je odstraniti meke i tvrde naslage smještene u dubini parodontnog džepa (korak 3), zbog čega je ono zahtjevnije i dugotrajnije od liječenja gingivitisa. Za razliku od gingivitisa, u liječenju parodontitisa potrebno je prodrijeti ispod razine gingive sve do dna džepova (korak 4). Gingivitis je sastavni dio parodontitisa, pa je prije čišćenja samih džepova potrebno smiriti upalu gingive. Kad se gingivitis smiri, pristupa se čišćenju plaka i kamenca koji se nalaze na površini zubnog korijena ispod razine gingive. Taj zahvat se naziva ‘struganje i poliranje’ korijena.

Što su bolesti parodonta?
Bolesti parodonta su upalna stanja kod kojih dolazi do razaranja tkiva koje učvršćuju zube. Prvi stadij upale zubnog mesa (gingive) nazivamo gingivitis i može se u potpunosti izliječiti. Prvi simptom bolesti je upala zubnog mesa koje postaje crveno, otečeno i bolno, a prilikom četkanja zubi dolazi do krvarenja. Gingivitis je izlječiva bolest kod koje, iako su desni osjetljivi, još uvijek ne dolazi do gubitka mekih i koštanih tkiva.
Parodontitis
Ako se bolest ne liječi, upala se širi i dolazi do drugog stadija, parodontitisa (parodontoze), kronične infekcije koja zahvaća zubno meso te kost koja podupire zube, što na kraju može dovesti do potpunog gubitka zuba. Parodontitis je podmukla bolest koja često prolazi s blagim simptomima sve dok bolest ne uznapreduje. U glavne simptome ubrajaju se upala, crvenilo i oticanje gingive, formiranje parodontnih džepova, povlačenje zubnog mesa, pomičnost zuba kao i loš zadah.

Neka Vaš osmijeh iz snova postane realnost!!!

Nazovite nas i rezervirajte Vaš pregled