Bužanova 8a, Zagreb

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Fiksna Protetika

Fiksna proteza

Fiksna proteza zamjenjuje zubne elemente, a pacijent ju ne može sam ukloniti. Takva fiksna protetika dijeli se na zubne krunice(ako se postavlja na jedan zub ili na preostali korijen jednog zuba), zubne mostove (ako su pričvršćeni na susjedne zube) te proteze na implantatima (ukoliko su pričvršćene na zubne implantate).

Privremena fiksna proteza

Funkcija privremene fiksne proteze napravljene od sintetičkih materijala jest zaštita “potpornja” pripremljenih zubi, dok definitivna proteza ne bude gotova. Potpornji su zubi, koji su “smanjeni” brušenjem. Koriste se isključivo nakon vađenja zuba ili ugradnje implatata, za vrijeme cijeljenja rana, ili do završetka izrade konačnog protetskog rada.

Most

Most, koji također ubrajamo u fiksnu stomatološku protetiku je nadoknada koja se sastoji od nekoliko spojenih krunica. Most predstavlja izbor u slučajevima kad nedostaje jedan ili nekoliko zuba, pri čemu je bezubi prostor sa obje strane ograničen prirodnim zubima koji će se upotrijebiti kao nosači mosta. Most se sastoji od dvije krunice postavljene na postojeće zube – nosače, te od umjetnih zubi – krunica, koji upotpunjuju prazninu. Nosači mosta mogu biti prirodni zubi ili implantati. Most, koji ubrajamo u stomatološku protetiku, osim estetske ima i zdravstvenu funkciju, jer onemogućuje povlačenje zubnog mesa te pokretljivost susjednih zubi. Priprema zuba za prihvaćanje mosta, u ordinaciji dentalne medicine MM, slična je pripremi zuba za pojedinačne krunice.

Krunice

Krunice su vrsta zubnog nadomjestaka koji nakon cementiranja u potpunosti prekriva ostatak zuba. S obzirom da prekriva cijeli vidljivi dio zuba, ona postaje njegova nova površina. Krunice, koje ubrajamo u fiksnu stomatološku protetiku, napravljene su od porculana, metala ili kombinacije ova dva materijala. Krunice (ili navlake, kako se još često nazivaju) se izrađuju u slučajevima kad je u većoj mjeri oštećen prirodni zub (najčešće uslijed karijesa, loma itd.), ili iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja ili oblik zuba).

Reparutura proteze
Reparatura proteze u Dentalnoj ordinaciji MM po samo:
500 KN

Neka Vaš osmijeh iz snova postane realnost!!!

Nazovite nas i rezervirajte Vaš pregled