Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/drmladen/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Izbjeljivanje Zubi – dentalmm

Bužanova 8a, Zagreb

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Izbjeljivanje Zubi

Zašto se odlučiti za izbjeljivanje zubi?

Bijeli zubi oduvijek su bili dokaz zdravlja i adut ljepote, a o važnosti njihove higijene učimo od najranije dobi. No, koliko god da vodili računa o zdravlju svojih zubi, činjenica je da je njihova boja genetski određena i da s godinama poprima tamniju nijansu. Jednostavno rečeno, prirodna boja naših zubi ovisi o sastavu, građi i gustoći gradivnog tkiva zuba (dentina), a s godinama tamni jer caklina trošenjem postaje tanja i do izražaja dolazi boja dentina koji se nalazi ispod cakline.

Međutim, znanstvene i genetske činjenice ne znače da vaš način života nema utjecaja na bjelinu i zdravlje vaših zubi. Štoviše, brojnim je znanstvenim istraživanjima dokazano da česta konzumiranja crne kave, obojenih sokova, crnog vina i osobito duhanskih proizvoda u velikoj mjeri utječu na raniji početak i jači intenzitet tamnjenja zubi koji nerijetko već u mlađoj dobi poprimaju neprivlačnu i nezdravu žućkastu boju. Kako je za očekivati da će takva nijansa s godinama i daljnjim trošenjem cakline sve više tamnjeti i utjecati na zdravlje i ljepotu, sve se više ljudi odlučuje na raširenu i bezbolnu metodu izbjeljivanja zubi.

Prije izbjeljivanja zubi obavezno je napraviti temeljito čišćenje zubnog kamenca I pjeskarenje, čime zubi mogu postati I nijansu svjetliji.

Before ImageAfter Image

Visoko kvalitetno bijeljenje zuba

Trajnost izbjeljivanja

Trajnost je potpuno individualna i najviše ovisi o navikama. Načelno se boja zadržava više godina te onda polako „nestaje“. Redovitim čišćenjem kamenca i pjeskarenjem te promjenom životnih navika moguće je zadržati bjelinu jako dugo.

Održavanje

Kako bismo nakon postupka zube održali bijelima potrebno je izbjegavati konzumiranje sredstava koje uzrokuju pojačano obojenje kao što su čaj, kave, crno vino, pušenje najmanje dva tjedna nakon samog postupka. Također se mogu koristiti paste za zube koje pospješuju i održavaju boju nakon izbjeljivanja.

Dentalne ljuskice

Zubne ljuskice (veneers), protetski su nadomjestak, tanak poput ljuske jajeta, koji se trajno postavlja na prednju površinu zuba i momentalno mijenja liniju zubi i osmijeha. Keramičke ljuskice za zube svoju popularnost stekle su u Hollywoodu zbog čega mnogi sanjaju o hollywoodskom osmijehu.

Zahvaljujući bezmetalnoj keramici, ljuskice oponašaju prirodne zube te stoga mogu zadovoljiti visoke estetske kriterije i dati pacijentu savršen osmijeh.