Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/drmladen/public_html/wp-includes/blocks.php on line 20
Kirurgija – dentalmm

Bužanova 8a, Zagreb

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Nazovite nas!

098/38 99 11

Radno Vrijeme

Pon-Pet: 9:00 - 18:00

Rezervirajte Vaš besplatni pregled

Za Vaš ljepši osmijeh

Kirurgija

Oralna kirurgija

Kada se preporučuje dentalna kirurgija?

Kirurški zahvati u usnoj šupljini ili na čeljusti rješenje su za brojne tegobe. Snažna bol, oticanje, upale, anomalije i defekti samo su neke od situacija u kojima je najbolje rješenje oralna kirurgija (međuostalim; operacija zuba), a odluku za zahvat olakšat će uputa stomatologa na temelju dijagnostike.

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja predstavlja rješenje u slučaju kada se nedostatak zubi nadomješta ugradnjom implantata te kada niste idealan kandidat za ugradnju implantata, a uz određene postupke (sinus lift, ugradnja umjetne kosti, PRF protokol) bi to mogli postati. Također, brojne tegobe u usnoj šupljini, ako se na vrijeme ne sankcioniraju kirurškim putem, mogu rezultirati težim posljedicama, poput gubitka ili uništenja postojećih ili susjednih zubi.

Najčešći zahvati

  • Vađenje zuba
  • Apikotomija
  • Vođena regeneracija kosti
  • Vađenje zaostalih korijena

Promjene u usnoj šupljini se događaju stalno i uvjetuju pravovremene korekcije da bi se smanjilo daljnje oštećenje ili stvaranje estetske i funkcionalne nepravilnosti. Razlozi koji uvjetuju potrebu vađenja zuba su raznoliki i obuhvaćaju široki spektar promjena u usnoj šupljini. Tu spada pojava dubinskog karijesa, upalnog procesa oralnog tkiva ili razvoj umnjaka koji se mora izvaditi.

Alveotomija

Ovim kirurškim zahvatom uklanjaju se impaktirani i retinirani umnjaci te zubi koje nije moguće izvaditi uobičajenim načinom.

Vađenje umnjaka

Vađenje umnjaka nije kompliciran zahvat i radi se rutinski, najčešće pod lokalnom anestezijom. Nakon zahvata može doći do oticanja, no to je normalna pojava koju se može sanirati hladnim oblozima. Ponekad je potrebno nekoliko dana jesti mekšu hranu.

Koji su simptomi problema s umnjacima?

  • Iritacija zubnog mesa ili jezika jer umnjak raste u krivom smjeru
  • Naticanje zubnog mesa oko umnjaka koji nije izrastao do kraja
  • Bol

Neka Vaš osmijeh iz snova postane realnost!!!

Nazovite nas i rezervirajte Vaš pregled